Biografie

Jaco Mulder is geboren in Harderwijk maar groeide voor het grootste gedeelte op in Emmeloord waar hij piano en drumlessen kreeg. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Artez Conservatorium in Zwolle waar hij meerdere master-opleidingen afrondde. Hij heeft tournees gemaakt naar oa Engeland, Oostenrijk en Zweden.

Hij heeft gewerkt onder diverse dirigenten waaronder Reinbert de Leeuw, Edo de Waart alsmede William Christie. Hij volgde masterclasses bij o.a. Dirk Ehlert (Hunger Games), Marc Jovani (The Escape, The perfect student, HBO, Netflix), Matt Fisher (Frozen 1 en 2, Sabina) Christopher Young (Spiderman, Entrapment) en Lennie Moore (Halo, Rising Storm).

Als dirigent was onder ander werkzaam bij het Nederlands Begeleidingsorkest waar hij diverse composities en arrangementen voor schreef en werkte hij mee aan meerdere tv en radio opnames als componist en dirigent (EO, VPRO, NCRV) In binnen- en buitenland heeft Jaco voor diverse koren en orkesten gestaan waaronder in Hollywood waar hij diverse filmmuziek heeft gedirigeerd voor meerdere componisten. Momenteel dirigeert hij 4 koren verspreid over heel Nederland.